Lapszemle

Lillafüred: természetesen természetesen

Hazánknak sok szép vidéke van, de ritka az olyan táj, ahol magas hegyek, mély völgyek mellett kristálytiszta tó, zúgó vízesés, impozáns szálló, pazar kilátó és vidám kisvonatfütty fogadja a kirándulókat.

Kirakatban a munkájuk

Elhelyezkedése okán az erdészetnél meghatározó jelentősége van az ökoturisztikának, illetve az ebből adódó feladatoknak.

A Bükk-hegység természeti adottságai régóta vonzzák a kirándulókat, turistákat. A jelzett turistautak kilométerei, a szépen foglalt források vize, a kiépített turistapihenők kényelme, a tanösvények érdekességeinek megismerése és a Zsófia-kilátó csodálatos panorámája rengeteg embert csábít a térségbe.

Kíméletes fakitermelési technológiák

„A nagy turistalátogatottságnak köszönhetően nap mint nap kirakatba kerül az erdész szakemberek munkája. Ezért is igyekszünk úgy dolgozni, hogy a lehető legkisebb, de szakmailag mégis indokolt beavatkozásokat végezzük el faállományainkban.

Természetesen tudjuk, hogy szinte minden erdőlátogatóban ott bujkál egy erdőmérnök, és néha ez a tudás felszínre is kerül a közösségi médiában közzétett egy-egy írásban. Ezeket igyekszünk helyén kezelni, és az értelmes, előremutató javaslatokat megfontolni.

Tisztában vagyunk azzal, hogy folyamatosan változó környezetünk sok kihívás elé állít minket. Reméljük, hogy az erdész elődeinktől kapott szaktudás, valamint a munkánk során felhalmozódott szakmai tapasztalatok segítségével szembe tudunk nézni a kihívásokkal, és úgy tudjuk kezelni a ránk bízott erdőket, hogy azok minden tekintetben a lehető legnagyobb értéket szolgáltassák” – összegezte távlati elképzeléseit az erdészet igazgatója.

Forrás: A Mi Erdőnk