Lap bemutatása

Az állami erdőket kezelő erdészeti részvénytársaságok lapja

Hazánk erdeinek mintegy felét kezeli a 22 állami erdészeti részvénytársaság, szerte az országban, a legkülönfélébb földrajzi adottságok, kihívások közt. Munkatársai nemcsak az erdő jó gazdái, hanem elkötelezett természetvédők és a közjólét szolgálói is egyben, akik nap mint nap azon munkálkodnak, hogy területükön összehangolják az erdő eme hármas rendeltetését.

A Mi Erdőnk 2011 óta enged betekintést ebbe a sokrétű tevékenységbe, és azon keresztül a látszólag változatlan, ám mégis színes, gazdag erdei világba. Az állami erdészeti részvénytársaságok gazdálkodásuk pénzügyi eredményének meghatározó részét fordítják erdei közjóléti létesítmények, erdei pihenők, esőbeállók, parkok, kilátók, erdei szálláshelyek kialakítására és fenntartására, hogy még kényelmesebben átjárhatók legyenek az erdők, és minél több élményt, kellemes kikapcsolódást nyújtsanak. A számos erdei tanösvény és erdei erdészeti iskola pedig a fiatalok szemléletformálásában segít, hogy tudatos természetkedvelő, erdőjáró váljon belőlük.

A Mi Erdőnk kiadvány minden páros hónapban 25 ezer példányban közvetíti az erdő, az erdészemberek üzenetét, segít fölfedezni a természet értékeit, és elsajátítani az erdő örök törvényeit. A kivitelében és tartalmában is olvasmányos magazin szakmaiságát a szerkesztőbizottság erdőmérnök tagjai szavatolják, a természetfotózásban is jártas erdész kollégák a nívós képanyag összeállításában is segédkeznek.

A kiadvány állandó Tájoló és Gyökerek rovatai az állami erdőgazdaságok kezelésében lévő erdők látnivalóit, szakmai kihívásait ismertetik. Rendszeresen jelennek meg írások az erdők „lakóiról”, szembetűnő és kevésbé feltűnő kincseiről. Bemutatkoznak a minősített erdei erdészeti iskolák, a családi kirándulásokhoz pedig program- és szállásajánlót is találnak benne az olvasók. Az egyes tájegységeket még vonzóbbá teszi a környék jellegzetes ételeit ismertető Erdei konyha rovat. A Gyerekoldal rejtvényei a felnőttek közt is népszerűek, a fa sokszor művészi megmunkálásának bemutatásából, és a természethez kötődő, abból merítkező megbecsült közéleti személyek értékes gondolataiból pedig a fiatalok is sokat tanulhatnak.