Lapszemle

Fogja ki az ebédjét!

Magyarország egyik legszebb, legérintetlenebb patakvölgye a visegrádi Apát-kúti-völgy. Nem véletlen, hogy itt az év minden évszakában turisták csoportjába, kiránduló családokba botlunk.
ördögmalom erdei étterem

Fotó: Kiss Gergő

„A fő csapásvonal a pisztráng, és mellette a vadételek. Nem lehet csak halat szerepeltetni az étlapon, mert nem szereti mindenki, köztük sok gyerek sem.

Tavasszal, amikor megindul a turistaforgalom, reggel 9 órakor már sok kiránduló bejön egy kávéra vagy információkért. Hogy őket is kiszolgáljuk, nyitottunk az étterem mellett egy kis büfét, ahol kávét, üdítőt árulunk, vannak nagyon jó házi szörpök, lekvárok, visegrádi méz, helyi bor.

Minden olyan terméket szeretnénk összegyűjteni, ami a környékhez köthető. Mellette megépítettünk egy kis kemencét, ahol frissen készítjük az ételeket. Tervben van, hogy szarvas kolbászt, szarvas sonkát, tavasztól nyers húst is fogunk árulni. Ha valaki otthon szeretné meglepni a családot egy finom ebéddel, nálunk minden alapanyagot be tud szerezni. A vadhústól a fűszerkeveréken át még a receptet is megkapja, sőt, ha kell, akkor technológiai segítséget is tudunk adni. Itt az ételeket, az alapanyagokat a helyszín adja el” – osztotta meg tapasztalatait a szakember.

füstölt hal pisztráng élelmiszer gasztronómia hal

Fotó: Kiss Gergő

Míg 10 évvel ezelőtt nagyon sok pisztrángot értékesítettek, mára annak csak a 60 százalékát, ami leginkább a vadhús népszerűségének köszönhető.

„A hal a szívem csücske, nagyon sokszor sütök itt is, otthon is, a családnak, a barátoknak. A fiammal a Dunába járunk horgászni, az elmúlt nyáron harminckét éjszakát aludtunk kint, a víz mellett”

– vallotta be Koncz Miklós.

Forrás: A Mi Erdőnk