A szerzőpáros, Bózsó Gyula és Megyeri Sára arra vállalkozott, hogy feltérképezi és bemutatja azokat az erdőkben gyűjthető növényeket, amelyek felhasználhatók a konyhában.
„Szagos müge, lisztmamonya, macskagyökér, tyúkturbolya, kutyabenge vakarék mindegyikből tíz marék.” Ez az idézet Fazekas Mihály 1815-ben megjelent Lúdas Matyi című költeményéből származik, és azt bizonyítja, hogy elődeink előszeretettel használták az erdőben fellelhető növényeket ételeik elkészítéséhez.
Bózsó Gyula erdőmérnök, az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. műszaki osztályvezetője már nem ismeretlen a könyvesboltok látogatói, kiadványok olvasói számára. A nevéhez fűződik az erdők ehető kincseit feltérképező Az Erdő finom című kiadvány, valamint a turisztikai attrakciók iránytűje, az I Love Bükk címet viselő könyv. Ezúttal a gasztro- és borszakíróként, valamint a Dzsindzsa – vadon termett delikát termékek – alapítójaként ismert Megyeri Sárával dolgozott együtt.
Oldalak: 12