Hírek

Sikeres volt a Tüzelőanyag Program Északkelet-Magyarországon

Véget ért a Szociális Tüzelőanyag Program a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél: 173 önkormányzat összesen több mint 47.500 köbméter tüzelőt igényelt a társaságtól .Az érintett települések csaknem háromnegyed része Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, Hajdú-Biharban meghaladta a negyvenet a számuk, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből pedig eggyel kötött szerződést az erdőgazdaság.

Volt olyan önkormányzat, amely csaknem 1400 köbméter tüzelőt vásárolt, de akadt olyan is, amely 39 köbmétert. Főként a térségben jellemző keménylombos fafajokat, akácot, tölgyet, kőrist vettek az erdőgazdaságtól.

A tüzelő mintegy 60 százaléka már tavaly eljutott az önkormányzatokhoz, a február 15-i határidőre pedig minden település megkapta a fát.

A kiszállítás esetenként extrém szállítási körülmények között zajlott. A kormány kilenc éve hirdette meg a Szociális Tüzelőanyag Programot, aminek révén az ötezer főnél kisebb lélekszámú települések juthatnak fűtőanyaghoz – tájékoztatott dr. Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.