Hírek

Február 1-től igényelhető a fiatal erdők ápolásának támogatása

A VP5-8.6.2-16 kódszámú „Erdei termelési potenciál mobilizálását szolgáló tevékenységek” (fiatal erdők ápolásának támogatása) című felhívás keretében 2020. február 1-től igényelhető támogatás.

2019. december 3-án módosult a fiatal erdők ápolásának támogatására vonatkozó felhívás, amelynek értelmében a támogatás 2020. és 2021. években is igényelhető – hívja fel a figyelmet a nak.hu.

A támogatási kérelmet online elektronikus kitöltő programon keresztül az alábbi ütemezés szerint lehet benyújtani: 2020. 02.01-től – 03.02-ig, 2021. 02.01-től – 03.02-ig.

A felhívás célja az erdők gazdasági értékének növelése olyan erdészeti beavatkozásokkal, amelyek által nagyobb mértékben képesek ellátni gazdasági értékteremtő funkciójukat. Ide kell érteni azokat a beavatkozásokat is, amelyek hatásai nem azonnal, hanem a jövőben várható fahasználatok során tapasztalható. A támogatható tevékenységek az alábbiak: kézi vagy gépi befejezett ápolás; tisztítás; törzsnevelési jellegű beavatkozás.

A támogatás igénybevételének feltételei és annak benyújtási módja nem változott. Az érvényes pályázati dokumentáció itt található, a támogatási kérelem benyújtásának részletes leírása pedig itt érhető el.

Forrás: nak.hu