Hírek

Már muzsikál az erdő a Mátrában

Hétvégén megkezdődött a Príma és Nógrádikum Díjas Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat. A programok a Mátra lábától Kékestetőig várják a természet és a zene szerelmeseit. Minősített Fesztivál címet viselő rendezvény célja, hogy az erdő, a zene, a művészetek erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítsa az embereket.

Az idén 16. alkalommal szervezett programsorozatban kiemelt hangsúlyt kap az egészséges életmód, az egészségtudatosság, a testi – lelki egészség egyensúlya. Kékestetőn, a rendezvénysorozat zárónapján felavatják Józsa Judit, kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra Lovagjának Összetartás plakettjét.

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat során minden korosztály talál igényes testi-lelki feltöltődést nyújtó szabadidős tevékenységet. A napok zárásakor pedig alkalma nyílik a résztvevőknek a kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település megismerésére, hiszen a Muzsikál az erdő minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsíteni kívánja a vidék, az erdő értékeit.  Jellemző programjaik: klasszikus és népzenei koncertek a lombkorona árnyékában; szakvezetéses erdei séták; ismeretterjesztő előadások; kiállítások; erdei sportrendezvények (tájfutóverseny, kerékpártúra, lovastúra); falusi vendéglátás helyi ételekkel, kiváló mátrai borokkal.

A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok helyszínei:

  • 06.29. Tar – Fenyvespuszta
  • 06.30. Gyöngyöstarján – Fajzatpuszta
  • 07.01. Abasár – Szent-Anna tó
  • 07.02. Salgótarján – Eresztvény
  • 07.03. Mátraverebély – Szentkút
  • 07.04. Pásztó – Mátrakeresztes
  • 07.05. Szurdokpüspöki
  • 07.06. Gyöngyöspata
  • 07.07. Gyöngyös – Kékestető

A részletes programok a www.muzsikalazerdo.hu honlapon.

A programok megvalósításában több mint 700 zenész, művész, erdész, természetvédő, önkormányzati vezető vesz részt. A Muzsikál az erdő egyedülálló összefogás eredménye, a közös célok eléréséért közösség alakul, erősödik. A rendezvény bemutatkozási lehetőséget biztosít a térség művészeinek, valamint ifjú tehetséges művészeknek. Országos, sőt nemzetközi hírű és elismertségű művészek is fellépnek a rendezvényeken, támogatják a szellemiségét.

Dr. Bazsinka József, a Junior Príma Díjas In Medias Brass rézfúvós quintett művészeti vezetője a rendezvényt beharangozó a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendezvény sajátos helyszínei kimozdítják a művészeket a koncerttermi komfortzónájukból, de ezzel egyidejűleg megajándékozza őket az erdő csendjével, olyan impulzusokkal, amelyeket sehol máshol nem tapasztalhatnak meg.

Így alakulhat ki az az egyszeri, megismételhetetlen koncertélmény, amelynek szoros tényezője a művészek és a közönség mellett az erdei helyszín, az időjárás, a helyi körülmények.

A programsorozat folytatásaként, szeptember 26. és 28. között a Körösök völgyében Muzsikál az erdő. A programsorozatba Határon túli érdeklődőket is bevonják, egy napját a Partiumban rendezik. 

A Muzsikál az erdő várja az erdőjáró, művészetkedvelő látogatókat. Aki elmegy, egyedülálló élményre számíthat, igazi testi-lelki feltöltődésben részesülhet, hangsúlyozza Szabó Lajos erdőmérnök, a rendezvénysorozat főszervezője.

Forrás: muzsikalazerdo.hu