Hírek

Még Obornakon is túl

Zala megye eldugott szegletében, a festői szépségű erdőkkel borított obornaki völgyben működik a Zalaerdő Zrt. Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolája. Tavaly tavasszal pedig nagyon igényesen felszerelt szálláshelyet is építettek a több napra érkező iskolásoknak, természetjáróknak, családoknak.

A 44 fő egyidejű elszállásolására alkalmas épületben két tágas, ízlésesen berendezett 20-20 fős hálótermet – valamint kétfős fürdőszobás tanári szobát -, egy étkezőként is használható tágas közösségi és oktató teret, és melegítő konyhát alakítottak ki, így mindenekelőtt iskolai csoportok, baráti társaságok fogadását, pihenését szolgálja. A környéket felfedezni induló kisebb csoportok, családok azonban foglalhatnak szállást az erdei iskola szomszédságában álló Obornaki Vadászházban.

Az erdei iskola szállóépülete a 21. század környezettudatos építészeti és épületgépészeti megoldásaival készült. A háromrétegű nyílászáró üvegek, a korszerű szigetelés, a biomassza alapú fűtés és a napkollektoros fűtésrásegítés lehetővé teszi, hogy télen is az iskolások, természetjárók rendelkezésére álljon. Az épület melletti fedett szabadtéri helyiség, kemence és tűzrakóhely teszi még hangulatosabbá a közös együttlétet és akár napi ötszöri étkezés is igényelhető.

A szállóban céges vagy családi rendezvények szervezését is vállalják. Mi A Mi Erdőnk éves szerkesztőbizottsági ülését tartottuk az épületben, és kifogástalan fogadtatásban volt részünk.

A szakmailag felkészült és elhivatott iskolavezetőnek és munkatársainak köszönhetően számos kalandos erdei és foglalkoztató program várja a Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskolába érkező gyerekeket. De az Eszteregnyéhez tartozó Obornak zsákfalu határában kialakított erdei iskolát mindenkinek érdemes felkeresni, aki csendet, jó levegőre a természet közelségére vágyik.

Forrás: A Mi Erdőnk