Hírek

Fakitermelés a Sóstói-erdőben

A hideg téli időjárás miatt a Nyíregyházi Erdészet munkatársai úgy döntöttek, hogy kihasználva a fagyott talajt, két erdőrészletben megkezdik az idei évre tervezett véghasználatot.

Mindkét terület a Sóstói-erdő északi oldalán, a Tölgyes utcával határos részen fekszik, itt lehet számítani a fakitermelők megjelenésére.

A munka során fontosabb kiránduló utakat nem zárnak le, de arra kérik az erdőlátogatókat, hogy a kihelyezett útlezárásokat és eltereléseket figyelembe véve közlekedjenek majd a környéken.

A tervek szerint az egyik erdőrészletben a fahasználat utáni erdőfelújítás a már meglévő, természetes úton megjelent csemetéken alapul, ezért igyekeznek talajkímélő módszerekkel dolgozni. Ennek az erdőrészletnek a fahasználatával már egy éve várják a megfelelő időjárást, ugyanis csak kellően kemény talajviszonyok mellett tudnak a munkagépek a lehető legkisebb károsítással dolgozni.

Az elmúlt tél ilyen szempontból nem volt hozzánk kegyes, abban bízunk, hogy a mostani fagyos időjárás nyomán lehetőség lesz a szakszerű munkavégzésre – tájékoztatott Szokolovszki Géza, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészet igazgatója.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.