Hírek

Tíz új digitális meseösvényen fedezhetik fel a kirándulók a Pilist és környékét

Tíz új digitális meseösvényen fedezhetik fel a kirándulók a Pilist és környékét a Digitális Vándor ingyenes applikáció letöltésével, amely már több mint 70 digitális ösvénnyel várja a természetjárókat az ország minden pontján.

Az Aktív Magyarország és a Pilisi Parkerdő Zrt. közös fejlesztésének eredményeként, az Android és IOS rendszerben egyaránt letölthető Digitális Vándor nevű mobilapplikáció tíz új meseösvényén a Pilisi Parkerdő címerállatával, Oszi, a hollóval ismerhetik meg a kirándulók az erdő állatait és növényeit – olvasható az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

Mint írták,

Visegrádtól az érdi Beliczay-szigetig változatos tájakat mutat meg a tíz ösvény, ilyen például a közkedvelt Holdvilág-árok vagy a kevesek által ismert Hirsch-orom a Pilis szívében.

A tájékoztató szerint a meseösvényeken tíz kihívást kell teljesíteni. Állomásonként különböző feladatok várnak a látogatókra, amelyeket Oszi és mindentudó nagyapja segít megoldani. Ha öt ösvényt sikerül bejárni, egy Oszi kitűzőt és egy Budakeszi Vadasparkba szóló belépőt lehet nyerni, amely a Vadasparkban váltható be az öt ösvényt igazoló digitális kitűző felmutatásával.

Mint írják, a kamaraerdei ösvény történetét képregényben is élvezhetik a fiatalok. A kiadványt a Budakeszi Vadasparkban vagy az Aktív Magyarország kitelepülésein lehet ingyenesen beszerezni.

Forrás: MTI