Hírek

Megjelent a Debreceni Erdőskönyv

Debreceni Erdőskönyv – ezzel a címmel írt olvasmányos, gazdagon illusztrált könyvet Gencsi Zoltán erdőmérnök, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. munkatársa. Az erdőgazdaság gondozásában megjelent kötetet a Debreceni Erdészetnél mutatták be, pénteken.

A résztvevőket dr. Szalacsi Árpád vezérigazgató köszöntötte, a könyvet Papp József helytörténet-kutató ismertette, a bemutatón közreműködött Molnár Miklós erdőmérnök, népzenész.

A Debreceni Erdőskönyv olvasói számos érdekességet tudhatnak meg a Debreceni Nagyerdőről, amelynek északkeleti részén 31 hektárt védetté nyilvánítottak 1939. október 10-én.

Ezt a területet a debreceni-, majd a magyar Természetvédelmi Törzskönyv első tételeként jegyezték be. A könyvet lapozva a városhoz egykor szorosan kötődő környékbeli területekről, az Erdőspusztákról, az Ohati- és a Gúthi erdőről is számtalan információval gazdagodik az érdeklődő.

A NYÍRERDŐ Zrt. munkatársai mindennapi munkájuk mellett fontosnak tartják, hogy a gondjukra bízott értékeket minél több emberrel megismertessék.

Ennek a szemléletnek részeként az erdőgazdaság az elmúlt években kiadta a Bereg egyik legszebb részét, a Bockerek-erdőt bemutató erdészettörténeti monográfiát, a Nyírség szívében fekvő Baktai-erdőt feltérképező könyvet, és a szabolcsi megyeszékhely ékeként számon tartott Sóstói-erdőt megismertető kötetet. Ezekhez csatlakozik most a Debreceni Erdőskönyv.

Forrás: NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.