Hírek

„Tisztítsuk meg az országot!” projekt I. ütem

Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (székhely: 1062 Budapest, Andrássy út 100.) Pályázati Felhívást tett közzé, melyre a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. sikeres pályázatot nyújtott be.

A Pályázati Felhívás célja, hogy Magyarország Kormányának Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében foglaltak alapján sor kerüljön az ország területén elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolására, kiemelten a hulladék jogellenes elhelyezésének megelőzésére.

A pályázat részeként 2.047.240 forintos támogatásból vagyonvédelmi rendszert telepítenek a NYÍRERDŐ Zrt. által kezelt erdőterületeken,

Nyíregyháza és Debrecen települések körzetében. Ennek keretében hulladékkal visszatérően szennyezett területek közelében helyezik ki a kamerákat.

A NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt., mint a védeni kívánt területek vagyonkezelője példamutató módon hívja fel a helyi lakosság figyelmét a környezettudatosságra. Fontos, hogy a közösségek tagjai, a vállalkozások fokozottan figyeljenek a keletkezett hulladék megfelelő elhelyezésére.

Forrás: NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.