Hírek

25 év, 25 erdei kincs, 25 kilométer

Negyed évszázada tart a környezeti nevelés a Mecsekerdő Zrt. erdei iskoláiban, ennek alkalmából az online oktatásban is felhasználható ismeretterjesztő sorozatot készít, valamint közös kilométer- és emlékgyűjtésre hív a baranyai erdőgazdaság.

A Mókus Suli és a Kikerics erdészeti erdei iskolák erdőpedagógiai programjain évente több ezren vesznek részt. A témanapos és a bentlakásos foglalkozásokon óvodásokat, valamint általános és középiskolásokat fogadnak, de a nyári táborokban és a túrákhoz, rendezvényekhez kapcsolódó foglalkozásokon széles körben érik el a természet iránt érdeklődőket.

Az erdei iskolák jubileumi évének megünneplésére már elindult az iskolásoknak és kisgyerekes családoknak szánt online természetismereti sorozat 25 év – 25 erdei kincs címmel. A hetente megjelenő erdei témájú kis videókhoz letölthető feladatlapok is készülnek, az erdőgazdaság közösségi média oldalán pedig nyereményjáték társul a sorozathoz.

Amint a járványhelyzet engedi, jelvényszerző túrákat is terveznek.

A 25 év – 25 erdei kilométer szakaszait a Mecsekerdő Zrt. meghirdetett nyílt túráit teljesítve lehet majd összegyűjteni. Mindemellett egész évben várják a fényképeket, videofelvételeket vagy akár relikviák felajánlását mindazoktól, akik korábban már részt vettek a Mókus Suli vagy a Kikerics erdei iskola programjain. (Bővebb információ: mecsekerdo.hu/erdei-iskola)

Forrás: Mecsekerdő Zrt.