Hírek

Március közepétől indul a horgászati szezon

A Zalaerdő Zrt. minden kedves érdeklődőt értesít, hogy 2021. március 13-tól a Szentpéterföldi-tavon és a Kistolmácsi-víztározón is elindul a horgászati szezon. A horgászrendben foglaltak betartásán felül a SARS-CoV-2 koronavírus okozta világjárvány okán elrendelt veszélyhelyzet időszakában még fokozottabb együttműködésre, óvatosságra kérik a horgászokat!

A horgászat a 2021. március 22-ig terjedő időszakban egyedül, vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható, azzal, hogy másoktól legalább 4 méter távolságot kell tartani. A horgászat során – a belterületek kivételével – nem kell a maszkot viselni.

A kijárási tilalomra tekintettel 19 óra és reggel 6 óra közötti időben a horgászat tilos!

A jegybizományosaink közül jelenleg a letenyei Mura Horgász Egyesületnél a Kistolmácsi-víztározóra, míg a lenti Garda Horgász Egyesületnél a Szentpéterföldei-tóra vonatkozó területi jegy vásárolható meg.

Remélik, hogy az elmúlt esztendőben elvégzett haltelepítések, az eredményes természetes szaporodás feltételeinek biztosítása, valamint a látogatók kulturált, szabálykövető magatartása révén a horgászok 2021-ben is élménydús horgásznapokat tölthetnek el e csodálatos környezetű tavak partján.

Forrás: ZALAERDŐ Zrt.