Hírek

Madárodúk az erdei iskolákban

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdészeti erdei iskolái is csatlakoztak az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás országos madárodú kihelyezési programjához. A madárodúk és az etetők fontos szerepet kapnak majd az erdei iskolai ismeretterjesztésben.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. örömmel vette át a program részeseként a madárodúkat és etetőket. Kihelyezésüket nehezítette a COVID-helyzet miatti iskolai korlátozás, valamint a hirtelen jött rendkívül csapadékos időjárás.

Mindezek ellenére a Csanyiki Erdőház és a varbó-fónagysági Bagoly-vár erdészeti erdei iskoláknál négy kisebb létszámú iskolás csoport, összesen 79 gyermek részvétel elhelyezték az odúkat és etetőket – közölte Rencsiné Ágh Márta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. humánpolitikai osztályvezetője, az erdei iskolai programok koordinátora.

A madárodú kihelyezési programban országszerte összesen 3500 odút és 350 etetőt függesztenek ki az állami erdőgazdaságok, a vadászkamara és a nemzeti parkok részvételével. A cél a fiatalok környezettudatos nevelése, a természet megismerése, védelme és gondozása.

További információ: https://onewithnature2021.org

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.