Hírek

A hétvégén már újra üzemel két börzsönyi erdei vasút

A járványügyi helyzet enyhülésével ismét pályára állnak a vasúti kocsik két börzsönyi kisvasúti vonalon. 2020. május 23-tól már újra közlekednek vonatok a Kemencei Erdei Múzeumvasút és a Márianosztra-Nagyirtáspuszta Erdei Vasút vonalán. A Királyréti Erdei Vasút felújítása tavasszal kezdődött, így néhány hónapig még nem fogad látogatókat.

A biztonságos utazás feltételeinek megteremtése után újra várja a látogatókat az Ipoly Erdő Zrt. a Márianosztra-Nagyirtáspuszta Erdei Vasúton. A biztonsági óvintézkedések értelmében az utazás alkalmával kötelező a szájat és az orrot eltakaró eszközt viselni. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a kisvasúti utazás során is kötelező a 1,5 méteres védőtávolság tartása, kivéve az egy háztartásban élők vagy egy utazóközösségbe tartozók között. A vasúti kocsikat naponta fertőtlenítik, lehetőség szerint nyitott ablakokkal közlekedtetik. A biztonságos távolság betarthatósága érdekében ha szükséges, korlátozzák a felszálló utasok számát.

A vonatok május 23-tól hétvégénként és ünnepnapokon közlekednek.

Ahogy korábban beszámoltak róla, idén megújul a Börzsöny leglátogatottabb kisvasútja, a Királyréti Erdei Vasút, valamint a Kemencei Erdei Múzeumvasút. A vasút teljes megújulását szolgáló fejlesztések munkálatai már elkezdődtek. Ennek értelmében a Királyréti Erdei Vasúton jelenleg teljes pályazárral folyik a munka, ezért nem fogad látogatókat.

A felújítás ezen szakaszában a Kemencei Erdei Múzeumvasút még fogad utasokat, így a human járvány miatti korlátozások feloldását követően újra pályára állnak a kisvasúti kocsik. Május 23-tól szombat, vasárnap és ünnepnapokon – a felújítás miatt rövidített szakaszon – Kemence ­- Godóvár állomás között sűrűbb menetrend szerint utazhatnak a vasúton.

Az aktuális menetrendekről a www.kisvasutak.ipolyerdo.hu oldalon tájékozódhatnak.

Az utazóközönséget érintő információkat folyamatosan közzéteszik.

További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: Ipoly Erdő Zrt. sajtóközlemény