Hírek

Most érdemes beszerezni a téli tűzifát

A tavasz beköszöntével nem szívesen gondolunk a fagyosabb napokra, pedig most a legjobb beszerezni a téli tűzifát. Ugyanis a következő fűtési szezonra ki tud száradni a fa, sokkal jobb lesz a fűtőértéke, így a költségek akár 30 százalékát is meg lehet spórolni.

Az állami erdőgazdaságoktól legálisan kitermelt fát lehet vásárolni, ráadásul a tűzifa fenntartható gazdálkodásból származik: a kivágott fák helyére csemeték kerülnek. Sőt akció is várja az érdeklődőket, akik a járványügyi előírások betartásával vásárolhatnak tüzelőt az EGERERDŐ Zrt.-nél és országszerte az erdőgazdaságoknál.

Március végén, a vegetációs időszak elindulásával a legtöbb erdőterületen, így az EGERERDŐ Zrt. erdeiben is befejeződött a fakitermelés. A tél végéig tartó szezonban az erdőgazdasági szektor felkészült, így elegendő tűzifa van készleten a lakosság biztonságos ellátásához.

Az állami erdőgazdaságok országszerte kidolgozták a favásárlás járványügyi szempontból biztonságos lebonyolítási lehetőségeit, bárki biztonságosan tüzelőhöz juthat a jelenlegi helyzetben is.

Érdemes ugyanis minél hamarabb beszerezni a téli tűzifát. Az időben megvásárolt, és így kellően kiszáradt fa fűtőértéke sokkal magasabb, mint a frissen vágott, vizes fáé. Akár 30 százalékot is spórolhat a fa mennyiségén, és így a vételáron, aki száraz fával fűt. Akinek lehetősége van fedett helyen tárolni a tűzifáját, annak érdemes akár két évre előre is vásárolni, mert így valóban a maximum fűtőértéket tudja kihozni téli tüzelőjéből.

Az erdőgazdaságoktól származó tűzifa egyben garancia arra is, hogy a vásárló valóban a kifizetett mennyiséget kapja kézhez. Ha méteres, vagy ennél hosszabb tűzifát vásárol, köbméterben történik az elszámolás, nem pedig súly alapján. A feldolgozott (darabolt vagy hasított) tűzifa értéke pedig hitelesített mérlegen történő mérés alapján kerül meghatározásra az EGERERDŐ Zrt. Eger-Felnémeten található Tűzifaudvarán. Az értékesített mennyiségről az EGERERDŐ Zrt. minden esetben számla és szállítójegy, esetlegesen mérlegjegy kiadásával igazolja, hogy legálisan kitermelt fát értékesít a vevőnek. Ez azt is jelenti, hogy a faanyag fenntartható erdőgazdálkodásból származik, ahol minden fa utánpótlása biztosított.

Az erdészetek a járványhelyzetben mindenütt felkészültek a biztonságos értékesítésre, így a Mátrában és a Bükkben is ki tudják szolgálni tűzifával a lakosságot.

Az EGERERDŐ Zrt.-nél megoldott az online fizetés vagy az előre utalás lehetősége, illetve a pénztárakban megváltozott nyitvatartási rend szerint, a járványügyi előírásokat betartva fogadják a vevőket. A belföldi fuvarozás zavartalanul működik, a faanyag kiszállítása minden egységnél megoldott.

Az EGERERDŐ Zrt. a járványügyi vészhelyzetre tekintettel, bruttó 1270 Ft/köbméter árkedvezményt vezetett be a 2 m-nél hosszabb tűzifa árából, mely akció a készlet erejéig lesz érvényben. Erdészeteik emellett készséggel állnak a lakosság rendelkezésére a fuvar leszervezésében is.

A járványügyi helyzetben keressék az EGERERDŐ Zrt. szakembereit bizalommal, a jól ismert elérhetőségeken, melyek az www.egererdo.hu oldalon az Elérhetőségek menüpontban találhatók.

Árajánlatkérésüket, megrendelésüket a tuzifa@egererdo.hu e-mail címre vagy az erdészetek e-mail címeire is küldhetik, illetve a facebook oldalukon is fogadják érdeklődésüket, melyre 1 munkanapon belül válaszolnak.

Ne vesztegesse el a kényszerszabadság napjait, vágjon most bele a téli tüzelő előkészítésébe!

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény