Hírek

Tavaszi munkák, okosan

Itt van a tavasz, melynek örömhírét legszebb hangjukon hirdetik a madarak. A csalogató természet hív és vár minket, de most jobban tesszük, ha a járványügyi előírásokat szigorúan betartva, inkább otthon maradunk és a „kényszer szabadidőnk” alatt valamilyen ház körüli munkával foglaljuk le magunkat.

Az asszonyok és lányok, eddig nem látott kreativitással sütögethetnek, töviről-hegyire kitakaríthatják a lakást, míg a család férfi tagjai elővehetik a megporosodott barkácsgépeket, kerítést festhetnek, illetve tudatosan készülhetnek a következő télre, felhasogathatják a megvásárolt tűzifát!

A hengeres tűzifa feldolgozása nagyon fontos a megfelelő minőségű téli tüzelő biztosításában, ezért az EGERERDŐ Zrt. néhány hasznos tanáccsal segíti a vásárlóit a tűzifa előkészítésben és tárolásában.

A tűzifa előkészítés és tárolás 4 titka:

  • A fűtőberendezéshez (kazán, kályha, kandalló, stb.) szükséges méretre kell felvágni, hasítani a hengeres fát.
  • Legjobb, ha a fa feldolgozása után egy pár napig szellős, napos helyen hagyjuk a tüzelőt.
  • Ezután fedett, de oldalról nyitott helyre kell bepakolni a fát, hogy a szél jól átjárhassa, de az esőtől védve legyen.
  • Fűtési szezonig, érdemes a fedett szín alatt tárolni a téli tüzelőt, melyet hónapok alatt a szél jól kiszárít.

További információkért, hasznos tanácsokért keresse az EGERERDŐ Zrt. szakembereit, az erdészeteik elérhetőségein (www.egererdo.hu Elérhetőségek menüpont alatt megtalálható) vagy a tuzifa@egererdo.hu e-mail címen.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közlemény