Hírek

Fuss, Forest! – jótékonysági futás a vadmacskákért

Nem akármilyen terepfutóversenyt rendez a Budakeszi Vadaspark április 5-én, vasárnap. A Fuss, Forest! elnevezésű verseny egyszerre jótékonysági és családi futás, amelyen a néhány száz méterestől a félmaratonig hat táv közül választhatnak az indulók. A versenyre benevezők aznap ingyenesen látogathatják a Vadasparkot. A bevételt a vadmacskák védelmére, életmódjuk tanulmányozására fordítják.

A Budakeszi Vadaspark környéki erdők a Budai-hegység legszebb részei közé tartoznak. Ezen a területen, illetve a Vadaspark közvetlen közelében alakították ki a versenyszervezők – a Budakeszi Vadaspark, az Örökerdő Alapítvány és a CoffeeRUN Sportegyesület – a futóverseny vonalát. Hat távot jelöltek ki, a legkisebbek által is könnyen teljesíthető néhány száz méterestől az alapos felkészültséget igénylő félmaratonig, hogy minden induló kiválaszthassa a számára legmegfelelőbbet. Ennek köszönhetően a családok, a gyerekek, a közepes távokat kedvelő futók és a tapasztalt félmaraton-teljesítők is felfedezhetik benne a kihívást, nem mellesleg pedig a közösségi élményt, a szabadban sportolás semmihez sem hasonlítható hangulatát, a tavaszi budai erdők szépségét.

A verseny után valamennyi induló garantáltan gazdagabb lehet egy siker- és sportélménnyel, amelyet tetézhet az a tudat, hogy jótékony célt támogat.

A Budakeszi Vadaspark ugyanis a bevétel felhasználásával a magyarországi vadmacska-populáció védelméhez, a vadmacskák elterjedésének, életmódjának tanulmányozásához, a Vadasparkban született egyedek visszavadításához járul hozzá.

A Fuss, Forest! jótékonysági futás távjai:

· Süni futam óvodásoknak (350 m),

· Mosómaci futam alsósoknak (350 m),

· Farkasfalka futam családoknak (350 m),

· Tűzróka futam (4 km, 100 m szintemelkedés),

· Vadmacska futam (8,8 km, 250 m szintemelkedés),

· Hiúz félmaraton (20,86 km, 492 szintemelkedés).

A rajt és a cél a Budakeszi Vadaspark főbejáratánál lesz. A kistávok 9:30-tól 10 percenként, a Tűzróka és a Vadmacska futam, valamint a Hiúz félmaraton indulói 10 órakor rajtolnak. A szintidőn belül célba érkezők egyéni befutórelikviát kapnak. A 4 és a 8,8 kilométeres táv, valamint a félmaraton 1-3. helyezettje – férfi és női külön-külön – ajándékcsomagban részesül, illetve a Budakeszi Vadasparkba szóló éves bérletet kap.

A Fuss, Forest! jótékonysági futás valamennyi résztvevőjének rajtcsomagjában lesz egy karszalag, ami a verseny napján ingyenes belépésre jogosít a Budakeszi Vadasparkba.

A Fuss, Forest! jótékonysági futás versenykiírása, a kedvezményes online nevezés – amire március 30-áig van lehetőség –, illetve valamennyi információ a verseny honlapján érhető el.

 

Forrás: Budakeszi Vadaspark