Hírek

Tornapálya, kilátó és parkoló is készül az erdészetnél

Hét európai uniós pályázat keretében közel 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással valósulnak meg a természetjárás feltételeit javító fejlesztések 2020. szeptember végéig Magyarországon, köztük az EGERERDŐ Zrt. területén is.

A GINOP pályázatból az EGERERDŐ Zrt. az alábbi fejlesztéseket valósítja meg:

  • Dobó István-kilátó fejlesztése, mely 34 m csúcsmagasságban gyönyörű egri panorámát biztosít a látogatóknak. Beruházás értéke: 83,6 M Ft.
  • Galyatetői parkoló fejlesztése, ahol 100 db személygépjármű és 3 db busz parkolására lesz lehetőség, illetve elektromos autó töltőpontok kialakítását is tervezzük. A parkoló mellett helyi rendezvényeket szolgáló színpadot is kialakítunk. Beruházás értéke: 106,3 M Ft.
  • Galyatetői tornapálya kialakítása az aktív turisták, családok, sportolók igényeit egyaránt szolgálja, felszerelve játékos, fa sporteszközökkel. Beruházási érték: 8,0 M Ft.
A fenti attrakciók megvalósításával az erdészet fontos célja a jelenlegi közjóléti hálózat fejlesztése, szem előtt tartva a magas színvonalú kivitelezést és a fenntarthatóságot.

Emellett a szemléletformálás egyik jelentős eszközének is tekintik a projektet. Ezáltal nemcsak az egészséges életmód fontosságára hívja fel a figyelmet, hanem közelebb is viszik a civileket az erdőhöz és az erdész szakmához.

Az EGERERDŐ Zrt. várhatóan 43 millió Ft saját forrással egészíti ki a támogatás összegét.

Forrás: EGERERDŐ Zrt.