Hírek

Grédics Szilárd az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezetének új elnöke

2024. április 17. -én tisztújító kongresszust tartott a Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete, mivel  Dr. Halmágyi János eddigi elnök egészségügyi okokból lemondott.

Az 1993-ban alapított szervezet olyan érdekvédelmi szervezet, amelybe erdőgazdasági szakszervezetek, magánerdő gazdálkodók és faipari szakszervezetek tömörülnek.

A szervezet választó bizottsága két elnökjelöltet ajánlott a szavazók figyelmébe, Grédics Szilárdot, az EGERERDŐ Zrt.  erdőgazdálkodási felügyelőjét és Górász Lászlót, a Vadex Zrt. munkatársát, a szervezet korábbi alelnökét. A kongresszus döntő többséggel Grédics Szilárd erdőmérnököt választotta meg új elnöknek.

Grédics Szilárd országhatáron innen és túl ismert erdész szakember, aki nemcsak több évtizedes szakmai tudásának köszönheti a szavazatokat, hanem sokoldalú, feladatmegoldó jelleme miatt is méltó az elnöki posztra.

Elnökként az országos szakmai mellett fogok kiállni. – mondta az új elnök, majd folytatta:  „Első feladatom lesz a szervezet belső szabályzatainak megismerése, gazdasági átvilágítása és a vagyontárgyak felmérése.”

Mindemellett nagyon fontosnak tartja az új elnök, hogy a szakminisztériummal (Agrárminisztérium), a szakmai egyesületekkel és szervezetekkel (OEE, FAGOSZ, stb.), az erdészeti és faipari oktatási intézményekkel (pl.: Soproni Egyetem) valamint a magánerdőgazdálkodókkal is tárgyalásokat kezdeményezzen az együttműködés lehetőségeiről.

„Bízom benne, hogy a külföld kapcsolatokban is előrelépést érhetünk el, melyben német és angol tudásomat kamatoztathatom.”

Az elnök munkáját az újra választott alelnökök segítik, akiket a régi vezetőségből újraválasztottak. Alelnök maradt Benei Béla (Nefag Zrt), Górász László (Vadex Zrt) és Ivádi László (Egererdő Zrt). A Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnöke továbbra is Battáné Császár Erika.

Forrás: EGERERDŐ Zrt.