Hírek

Jubileumi NYÍRERDŐ Nap Nyíregyházán

Megtelt a nyíregyházi Sóstói-erdőben levő Erdei Tornapálya környéke szombaton délelőtt. A NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete és a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola jubileumi, 15. alkalommal rendezte meg a NYÍRERDŐ Napot.

A résztvevőket az erdészeti társaság vezérigazgatója köszöntötte. Hidas Tibor elmondta, hogy

a rendezvény az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett Erdők Hetéhez kapcsolódik, aminek jelmondata: Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!

A NYÍRERDŐ Nap célja kettős, egyrészt az erdő szépségeit szeretnék bemutatni, másrészt felhívni a figyelmet az erdészek munkájára. Azt kérte a jelenlevőktől, hogy hétköznapokon is menjenek ki a Sóstói-erdőbe, és az erdészekkel együtt vigyázzanak rá.

A városlakók napközben számos programból választhattak. A családokat erdészeti és vadászati kiállítás, madárgyűrűzés, kézműves mesterségek seregszemléje, erdei játszótér várta. Nagy sikert aratott a Burattinó Bábszínház „Többet ésszel, mint erővel…” című műsora. Az ovisok számára meghirdetett Süni futáson, illetve a 2023 méteres NYÍRERDŐ futáson rajthoz állók száma meghaladta a 400-at. A futóversenyen legtöbb tanulót indító oktatási intézmény, a Petőfi Sándor Általános Iskola 100 ezer forintos fásítási ajándékot kapott. A tombolán pedig 10 mázsa tűzifát is kisorsoltak. A program részeként Dávid Gábor, a magyar fakitermelő válogatott tagja tartott látványos motorfűrészes bemutatót, a látottakat Kozák András kommentálta.

 

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.