Hírek

Hamarosan rajzanak a szentjánosbogarak

Az Alcsúti Arborétumban minden júniusban hatalmas látványosság a szentjánosbogarak rajzása. Bogár- és időjárásfüggő jellegéből adódóan pontos dátum nem hirdethető meg előre, de az biztos, hogy most már a küszöbön áll. Érdemes figyelni a híreket!

Az Alcsúti Arborétum honlapján egyelőre annyi információ olvasható, hogy

június második felében várható a rajzás;

a Facebook-oldalukon pedig azt ígérik, hogy hamarosan részletes információval szolgálnak.

A Vértes lábánál elterülő, közel negyvenhektáros Alcsúti Arborétumnak két olyan látványossága van, ami messzebbről is odavonzza a turistákat: az egyik a tél végi hóvirágünnep, a másik pedig a nyári szentjánosbogár-rajzás.

Szent Iván-éj környékén egyedi természeti jelenség a szentjánosbogarak tánca, így csodálatos élményben lehet részük mindazoknak, akik június második felében arra látogatnak. Az időpont bogár- és időjárásfüggő, indulás előtt mindenképpen érdemes utánanézni az arborétum elérhetőségein az aktuális információknak.

A rajzás ideje alatt mindennap (hétköznap is) 20.30-kor, 20.45-kor és 21.00-kor indul szakvezetés,

melynek hossza körülbelül 1-1,5 óra. Az arborétumba 21.00-ig egyéni látogatóként, szakvezetés nélkül is be lehet menni, azonban kizárólag saját felelősségre, valamint a jegyár ebben az esetben sem változik. Előzetesen csak a 15 fő feletti csoportoknak kell regisztrálniuk a szakvezetésre.

Az arborétum honlapján és Facebook-oldalán lesz friss információ, amint többet tudnak a helyi szakemberek.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu