Hírek

Az „Élet fája”

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrök a koronavírus elleni közös küzdelem jelképeként ültettek fákat szerte a megyében. Az eseményen az Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója is részt vett.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ebben az évben indította el kihívását, amelynek lényege, hogy a koronavírus elleni küzdelemre történő figyelemfelhívás céljából facsemetéket kell elültetni minél több településen.

A fa az évek múlásával terebélyesedik, egyre magasabbra nő, így szimbolizálja az életet, annak megújulását és legyőzhetetlenségét.

A kezdeményezés célja, hogy figyeljünk egymásra, előzzük meg a vírus terjedését!

Ennek jegyében 2021. november 5-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy, Miskolc rendőrkapitánya Miskolczi István r. alezredes, dr. Ignácz Dávid Miskolc város jegyzője és Zay Adorján az Északerdő Zrt. vezérigazgatója a Miskolci Rendőrkapitányság épülete mellett ültettek el két bükk csemetefát.

Ugyanakkor a megyében lévő további kilenc rendőrkapitányság is ültetett egy-egy fát a székhelyi településeken – a települések vezetőivel, képviselőivel együtt -, amelyek a széles körű összefogást is jelképezik.

Forrás: police.hu