Hírek

Újabb szakaszához érkezik a Lillafüredi Állami Erdei Vasút felújítása

Jól halad az ÉSZAKERDŐ Zrt. által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút korszerűsítése. Hamarosan elkészül a Miskolc-Dorottya utca állomás és Diósgyőr-Majláth forgalmi telep közötti, mintegy 2,4 kilométeres városi szakasz nagyobb része.

A régi pályát elbontották, majd az ágyazat cseréje után új vágányokat építettek. Teljesen megújult a pálya menti vízelvezetés, és a keresztező utcák, telekbejárók útátjáróit is rendbe tették. Az új pálya forgalomba helyezése előreláthatóan a jövő héten lesz, azt követően ezen a szakaszon is közlekedik a kisvasút.

A rekonstrukció következő fázisa a Közép-Garadnai rakodó és Lillafüred közötti mintegy 4,4 kilométeres részt érinti.

Megújul a pályaszerkezet, két híd valamint az utasfogadó peronok mellett a Pisztrángtelep kerítése is. A munkavégzés ideje alatt Miskolc-Dorottya utca és Lillafüred állomások között rendkívüli menetrend lesz érvényben.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. köszöni a megyeszékhelyen élők megértését, amit a városi szakasz építési munkái alatt tanúsítottak.

Az erdőgazdaság felhívja a figyelmet, hogy a vonatközlekedés helyreállásával az átjárókban számítani kell az érkező szerelvényekre.

Az aktuális menetrendről a társaság honlapján (www.eszakerdo.hu) lehet tájékozódni.

A Lillafüredi Állami Erdei Vasút átfogó korszerűsítését az ÉSZAKERDŐ Zrt. Magyarország Kormányának támogatásából valósítja meg. A teljes projekt 2022. júniusára fejeződhet be.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.