Hírek

Gyermeknap és bővített menetrendi kínálat az erdei vasutakon

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. a gyermeknapi hétvégén idén újra kedvezményes utazásra várja a gyermekeket a Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasúton.

Május 29-én és 30-án minden tizennégy év alatti gyermek kedvezményes áron, mindössze 550 forintos napijegy váltása ellenében korlátlan számú utazásra jogosult a két észak-magyarországi kisvasúton. A társaság ezzel az akcióval a gyermekes családok COVID utáni szabadtéri kikapcsolódási lehetőségeit is segíteni kívánja.

A fokozatos enyhítésekkel összhangban, a Pálházi Állami Erdei Vasút vonalán május 29-től visszaáll a megszokott nyári menetrend.

A vonatok innentől hétköznapokon is közlekednek, valamint beindul a késő délutáni járatpár is. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. ezzel csúcsidőben napi 5 vonatpárral szolgálja az utasokat a zempléni kisvasúton. Annak, aki Lillafüredre szeretne utazni, fontos tudnivaló, hogy a LÁEV vonalán továbbra is rendkívüli menetrend van érvényben –

a vonatok a pályafelújítás miatt csak Miskolc-Dorottya utca és Lillafüred között közlekednek.

A gyermeknapi kedvezményről szóló hirdetmény és az érvényes menetrendek megtalálhatók a társaság honlapján, a www.eszakerdo.hu oldalon. Fontos további információ, hogy a kisvonatokon történő utazásokhoz nem szükséges védettségi igazolvány, azonban az aktuális járványvédelmi intézkedéseket – maszkhasználat – továbbra is be kell tartani.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.