Hírek

Csütörtöktől újra mentrend szerint közlekedik a kisvasút

Tegnap 2 munkagép és az Egererdő Zrt. 10 kollégája hatékony munkájával sikerült kármentesíteni a szilvásváradi kisvasúti pályát, így csütörtöktől újra menetrend szerint robog a kisvonat a szilvásváradi Szalajka-völgyben.

A vasutas kollégák a Halas-tó megálló feletti területen kedd délután észlelték a csúszást, mely után leállították a menetrend szerinti közlekedést és megkezdték a vízelvezetést. Szerdán pedig földmunkagépekkel, illetve kézi erővel megtisztították a pályát a kb. 25 köbméternyi agyagos, kőzettörmelékes földtömegtől.

A pályán ilyen mértékű csúszást máshol nem tapasztaltak.

A gépek levonulása után, a biztonságos közlekedés érdekében, a károsodott szakaszon a talpfák közti kavicságyat újratöltötték és elvégezték a pálya újra szintezését.

A pünkösdi hétvégén is szeretettel várnak mindenkit kisvonatozni, de nem csak Szilvásváradra, hanem a Mátravasút járataira is.

A vonatokon védettségi igazolvány nélkül is lehet utazni, viszont a maszkhasználat kötelező.

Akik a hétvégén az erdőt választják, azok mindenképpen készüljenek fel a változékony tavaszi időjárásra, hol esőre, hol napsütésre, hol pedig erős szélre. Emellett az erdei ösvények a Mátra és a Bükk erdeiben nagyon fel vannak ázva, a túrabakancsot se hagyják otthon a kirándulók!

Vigyázzunk egymásra és a természetre!

Forrás: EGERERDŐ Zrt.