Hírek

Ismét a víz az úr!

Az intenzív esőzés miatt a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút Halastó megállója közelében lévő töltés teljesen felázott és az átnedvesedett földtömeg rácsúszott a kisvasúti pályára.

Hála Istennek, most sokkal kisebb a baj, mint 2018-ban, amikor a Halastó és Fatelep megálló közötti szakaszon körülbelül 5 m-es szakadékot mosott ki a víz. Akkor a tátongó lyuk szélén a talpfák végei és a földkábelek is a levegőben csüngtek.

A helyreállítási munkálatok már ma elindultak.

A kisvasút kollégái jelenleg a vízelvezetést végzik, hamarosan pedig a földmunka kezdődik meg. A kármentesítés miatt 2021.05.19-én, szerdán biztos nem közlekednek a kisvonatok Szilvásváradon, de ha tervek szerint tudnak haladni és nem kapnak újabb csapadékot, akkor már csütörtökön újra indulhat a közlekedés.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az erdőállományban nem tapasztaltak számottevő kárt, így az erdőgazdálkodási tevékenységük zökkenőmentesen folytatódhat.

Az aktuális károk helyreállításáról és a menetrendszerinti közlekedés újraindításáról a facebook oldalukon adnak hírt, kövessék figyelemmel.

Köszönik megértésüket.

Forrás: EGERERDŐ Zrt.