Hírek

Elindult a Lillafüredi és a Pálházi Erdei Vasút

Szombaton még kisebb létszámban vették igénybe az utasok az ÉSZAKERDŐ Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi és Pálházi Állami Erdei Vasút járatait, de vasárnap már sok ember váltott jegyet a szerelvényekre.

Lillafüreden több kocsi is gyakorlatilag maximális kihasználtsággal közlekedett vasárnap, ez a megszokott létszám felét jelenti a korlátozások miatt.

Tapasztalataink szerint az utasok betartották az előírt egészségügyi szabályokat: mindenki viselt maszkot a szerelvényeken, és a szükséges távolságban ültek egymástól a kirándulók.

Kollégáim minden forduló után fertőtlenítették a kocsikat – mondta Zay Adorján, vezérigazgató.

Az ÉSZAKERDŐ szombaton indította el a Lillafüredi és Pálházi Állami Erdei Vasutat, amik a koronavírus-járvány miatt a Kormány által meghirdetett veszélyhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően március 17. óta nem közlekedtek.

Egyelőre korlátozott kínálattal várja utasait a két vasút. A lillafüredi vonalon módosított menetrend szerint hétvégén napi hat, hétköznaponként pedig három szerelvény közlekedik. Pálházán az eredeti menetrend szerint, de csak hétvégeken és ünnepnapokon jár négy járatpár.

További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt. közlemény