Hírek

Negyedik helyen végeztek férfi koronglövőink

A Pilisi Parkerdő Zrt. Gödöllői Erdészete adott otthont a korongvadász világbajnokságnak. A rangos nemzetközi versenyen egyéniben és csapatban is jól szerepeltek sportolóink.

A csapatok viadalában a magyar férfi versenyzők negyedik helyen végeztek. A Szerdahelyi András, Varga András, Jéri Tamás alkotta hármas 572 pontot teljesítve szerezte meg az előkelő helyezést a győztes Oroszország (581 pont), a második helyezett spanyol csapat (579 pont) és a bronzérmes Franciaország (574 pont) mögött.

Egyéni összetettben korábbi világ- és Európa-bajnok koronglövőnk, Szerdahelyi András ért el kiemelkedő eredményt: holtversenyben 7. lett a több mint 700 versenyző közül. Az Európa-bajnok Varga András ugyancsak holtversenyben a 12., a szintén világ- és Európa-bajnoki címmel rendelkező Jéri Tamás holtversenyben a 33. helyet szerezte meg. A kategória győztese a francia Charles Bardou lett, második az orosz Ajaal Makarov, míg harmadikkét a litván Virgilijus Grybe végzett.

A férfi veteránoknál Farkas Mihály szerepelt jól: a 6. helyet szerezte meg a több mint negyven induló közül.

A 16. FITASC Compak Sporting Világbajnokságot a Pest megyei Galgamácsán rendezték.  A Magyar Vadászlövészek Egylete szervezésében zajló és az Egy a természettel Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás programsorozatába illeszkedő, úgynevezett gyorsított korongvadász versenyen 35 ország több mint 700 sportolója vett részt.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.