Hírek

Ismét országos tűzgyújtási tilalom van – de kirándulni azért még lehet

Március gyönyörű tavaszi hétvégével búcsúzik. A melegedő időben egyre több virág bontja ki szirmait. Az erdő avarja közt rátalálhatunk egy-egy keltikére, hunyorra, de a héricsek napsárga virágai is csalogatják a kirándulókat! A korán nyíló bokrok közül a kökény fehérre színezi az erdőszegélyt, míg a som sárga virága a kopasz erdő üde színfoltja.

A természet ébred, mi is ébredjünk vele! Elő a sportfelszereléssel és irány az erdő!

Ismét országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe!

A meleg időjárással egyben a szárazság is fokozódott, így 2019 március 28-én ismét országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe! Ne felejtsük, az erdőtűz ellen legjobb és leghatékonyabb védekezés a megelőzés! Hasznos tippek a www.erdotuz.hu oldalon találhatók!

Védjük meg együtt az erdőt a gondatlanságból okozott tűz ellen!

Erdei munkák

Több, mint 1 millió csemetét ültet el az erdőgazdaság a tavaszi időszakban,

mely embert próbáló, több hétig tartó feladat. Számos erdőművelő brigád dolgozik azon, hogy minél hamarabb a földbe kerüljön a csemete. A munkák gőzerővel folynak, reméljük, hogy hamarosan érkezik csapadék, ami a kis fácskák befakadását biztosítja.

A szilvásváradi Milleniumi tanösvényen szombat 15 óra és hétfő 6 óra között a munka szünetel, akkor szabadon járható.

Véradás és plüssállat gyűjtés

Az EGERERDŐ Zrt. 2018-ban megkapta a Véradóbarát munkahely címet, mely hatalmas elismerés és egyben kötelesség is! A szervezők újabb lendületet kapva, tavasszal ismét várják az erdőgazdaság dolgozóit és a jelentkező civileket a véradónapra (2019. április 9., EGERERDŐ Zrt., Központ, Eger, Kossuth Lajos u. 18.).

A segítő szándék azonban most plüssállat gyűjtéssel is kiegészül, hiszen az erdőgazdaság csatlakozott Szelíd Motorosok facebook csoport kezdeményezéséhez.

A pihe-puha állatok a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyerekosztályának kis betegeihez jutnak el, hogy mosolyukhoz és gyógyulásukhoz is hozzájáruljanak a zöld egyenruhások.

Kisvasút, rendezvények

Hétvégén az Eger Rally sok érdeklődőt vonz a Mátrába. Tájékoztatjuk a kirándulókat, hogy

a Rally a Mogyorósorom-Mátraalmás és a Szuha-Parádsasvár közötti erdészeti utat is érinti, ide ne tervezzenek kirándulást!

A hétvégén az EGERERDŐ Zrt. mindhárom kisvasútja szeretettel várja a kirándulókat. Már csak 3 hét és Húsvét, azaz Nyuszivonat! Regisztrálni csak a Mátravasút ünnepi járataira szükséges!

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény