Hírek

Geocaching verseny az erdőkben

Az Agrárminisztérium és a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő együttműködésében elindult az ország eddigi legnagyobb tematikus geocaching versenye, 76 darab geoláda kihelyezésével. A verseny célja az erdőgazdaságok szakmai és turisztikai tevékenységének népszerűsítése, magyar erdeink élővilágának bemutatása, valamint a természetjárás ösztönzése.

A versenyben bárki rész vehet, aki a www.geocaching.com oldalon található kódok alapján megtalálja az elrejtett geoládákat. 

19 erdőgazdaság által kezelt területek mindegyikén 4-4 ládát helyeztek ki. A szeptember 10-től 2019. május 1-ig tartó verseny során a játékosoknak  ezeket a geoládákat kell megtalálniuk. Ugyanazon erdőgazdaságban elhelyezett három láda megtalálásával lehet megszerezni azt a számkódot, ami nyitja az  ottani negyedik, azaz végládát. Az utóbbiban található egy kód és a program koordinátorának az e-mail címe, akinél be kell jelentkezni, Ő regisztrálja a helyezéseket.

A versenyen résztvevőket értékes tárgy- és pénznyeremények várják! Minden erdőgazdaságban a végládát  először regisztráló versenyző 20 000 forint értékű díjat kap, 40 000 forint üti a markát annak, aki elsőként regisztrálja, hogy három különböző erdőgazdaságban megtalálta a  végládát. Aki pedig elsőként találja meg mind a 19 erdőgazdaságban a végládát, 100 000 forint értékű díjban részesül. Abban az esetben, ha senki sem találja meg mind a 19 végládát, akkor a fődíjat a legtöbb végládát megtaláló versenyző kapja. különdíjként minden végláda esetében az első 10 regisztráló megkapja a Varázslatos Magyarország könyvet.

A díjakat a 2019 májusában Gödöllőn megrendezésre kerülő Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon vehetik át a nyertesek.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu