Hírek

Ki lesz idén az erdei ételek mestere?

Már 11. alkalommal rendez Vadgasztronómia Fesztivált a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. és a Magyar Vadgazdálkodók Egyesülete a Fejér megyei Soponyán. A vadhús fogyasztását népszerűsítő főzőversenyre idén már külföldről is érkeznek csapatok. Összesen 300 szakács és kukta verseng az Erdei Ételek Mestere címért, melyet a legjobb bográcsos vadétel elkészítésével vívhatnak ki maguknak.

A főzőverseny színvonalát fémjelzi, hogy a szakmai zsűrit a Magyar Bocouse d’Or Akadémia elnöke, Hamvas Zoltán vezeti. A kreatív vadgasztronómiai szakácsverseny nemcsak a résztvevő csapatoknak nyújt kiemelkedő kulináris és kulturális élményt, hanem a rendezvényre látogató nagyközönségnek is. Az óriásbográcsban szakképzett szakácsok által készülő vadpörköltből pedig garantáltan mindenkinek jut.

A fesztivál sikeresen ötvözi a könnyűzenei és gasztronómiai fesztiválok hangulatát, programkínálatát, mindezt csodálatos természeti környezetben. Az egész napos programot egyebek közt kézműves kirakodó vásár, gasztroudvar, trófeakiállítás, mobil kalandpark, fegyver-, lőszer- és távcsőbemutató is színesíti, de az érdeklődők vállalkozhatnak terepjáró tesztvezetésre, vadászpróbára és lovas kocsikázásra is. A hangolatot neves fellépők fokozzák.

 

A főzőversenyen kívül egy másik, igazán férfias megmérettetésre is sor kerül, a  soponyai fesztiválon rendezik a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjét.

 

A soponyai XI. Vadgasztronómiai Fesztivál fővédnökei Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu