Hírek

Futóversennyel kezdődött a Pünkösd a Baktai-erdőben

12. alkalommal rendezte meg a Pünkösdnapi NYÍRERDŐ-futást a Nyárády Mihály Általános Iskola Nyírkércsi Tagintézménye és a Baktalórántházi Erdészet. A Baktai-erdőben szombaton lebonyolított versenyen a résztvevők száma meghaladta a háromszázat. Több, mint egy tucatnyi településről – egyebek mellett például Nyíregyházáról, Csengerből, Záhonyból, Kazincbarcikáról – regisztráltak futókat.

A rendezvénnyel a környezettudatos magatartás fontosságára, az egészséges életmódra és az erdők védelmére szerették volna felhívni a figyelmet a szervezők. Bíró Imre, a NYÍRERDŐ Zrt. Baktalórántházi Erdészetének igazgatója köszöntőjében azt mondta: ez egy olyan tömegsportrendezvény, ahol a résztvevők együtt, erdei környezetben töltenek el egy napot, és jó hangulatban indítják a pünkösdi hosszú hétvégét.

A gyerekek – a hagyományoknak megfelelően – korosztályok szerint mérhették össze gyorsaságukat. Az óvodások a 300 méteres Süni futáson, a 6-8 évesek az 1000 méteres Tapsifutáson, a 9-12 évesek a 2000 méteres Gida és Szarvasűző számban, a 13-14 évesek pedig a 3000 méteres Vaddisznóvágtán állhattak rajthoz.

A 2017 méteres Pünkösdnapi NYÍRERDŐ-futáson bárki megmérethette magát. Minden célba érkező tombolaszelvényt kapott, és a szervezők különféle ajándéktárgyakat, sportszereket sorsoltak ki a fiatalok között. Az idei fődíj egy kerékpár volt.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt. Sajtóközlemény