Lapszemle

Társasjáték kicsiknek és nagyoknak

Minden rosszban van valami jó. Bármilyen furcsa, még a koronavírus-járvány időszaka is eredményezett értéket! Szutyányi Ákos, a SEFAG Zrt. Barcsi Erdészetének kerületvezető erdésze ugyanis akkor határozta el, hogy társasjátékot készít a családjának.

Az erdő életközösségébe és az agancsozás izgalmas világába bepillantást nyújtó Agancsozó társasjáték már megvásárolható.

Az elhatározásból és az első, kézzel skiccelt játéktérből mára játszva oktató, ugyanakkor fordulatos és a mai korban népszerű elemekkel tarkított minősített társasjáték lett. Köszönhető Szutyányi Ákos kitartásának, a kiváló grafikus munkájának és a SEFAG Zrt. támogatásának.

Az Agancsozó olyan izgalmas társasjáték, ahol a gím- és a dámszarvasok által lehullatott agancsokat kell összegyűjteni. Az nyer, akinek a játék végéig a legtöbb agancsa van, és vissza is ér a kiinduló állomására.

A játékosoknak különböző képességeik vannak, amelyeket alkalmazhatnak a játék során, dobókocka segítségével haladhatnak a térképen, valamint akciókártyák előírásai szerint irányíthatják a játék menetét, illetve hátráltathatják egymást.

Három különböző nehézségi fokú játékmenetből lehet választani, de a játékelemek társíthatók is, hogy mindenki a saját szája íze szerint játszhasson.

A játék nem titkolt szándéka az oktatás, hiszen az agancsgyűjtés engedélyhez kötött tevékenység, ezért a játék közben sok információt kapnak a játékosok az erdőről és a vadon élő állatokról.

Ahogy az ötletgazda is mondja, a társasjáték szemléletet formálhat, ismereteket közölhet, így élvezetes, játékos formában tanítja a természet tiszteletére a gyermekeket. Számos barátot és gyermekeiket bevonták a tesztelésbe, kíváncsian figyelték a reakciókat, kikérték a véleményüket, folyamatosan igazították a szabályokat, míg végül összeállt a játék.

Persze a játékot nem csupán gyermekeknek ajánljuk, hiszen – mint ahogy a tesztelések során is kiderült – akár több generáció is tud együtt játszani, a feladatok kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmasak.

„Többen felvetették, miért nem a kor szellemének megfelelő, digitális formában alkottuk meg a játékot. Erre a válaszom nagyon egyszerű. A digitális verzió meg sem fordult a fejemben, mert a célom éppen az, hogy a játék mellett összehozzam a családtagokat, a szülőket és a gyermekeket, illetve a barátokat, és a közös szórakozás jegyében értékes perceket tölthessenek el együtt”

– nyilatkozta az erdész.

A társasjáték egyelőre a SEFAG Zrt. Vadászboltjában, valamint a Zselici Csillagpark és a Hotel Kardosfa ajándékboltjában kapható, de rövidesen egyre több játékboltba és vadászboltba is eljut.

Kovácsné Kiss Zita
SEFAG Zrt.

Fotók: Szigeti Edit

Forrás: A Mi Erdőnk