Hírek

Vonattal menekítettek egy halálra ítélt medvét Angliába

Egy svéd vadaspark bezárása miatt halálra ítélt barnamedvét fogadott be egy angliai vadaspark.

Az Orsa Ragadozó Park bezárása miatt a gondozók azt az utasítást kapták, hogy találjanak új otthont az ottani állatoknak, és amelyiket nem sikerül máshol elhelyezni, altassák el. Ez a sors várt volna Diegora, az utolsó ott maradt barnamedvére is. Szerencsére azonban egy angliai az angliai Wildwood Trust természetvédelmi jótékonysági szervezet a medve segítségére sietett, és megszervezték, hogy az állatot Angliába szállítsák – írja a hvg.hu a BBC-re hivatkozva.

Illusztráció

„Először komppal jött volna, de a Ciarán vihar miatt ezt túl kockázatosnak találtuk, ezért az utolsó pillanatban vonattal szerveztük meg a szállítást” – mondta a BBC-nek Mark Habben, a szervezet képviselője.

Diego saját vagonban utazott a Csalagúton keresztül. A medve fáradt volt, de végig ébren maradt. Az akciót egyébként közösségi adományokból finanszírozták.

Mivel ebben az időszakban már a téli álomra készülnek a barnamedvék, ezért ideiglenesen egy másik angliai vadaspark vállalta Diego elszállásolását Devonban, így nem zavarják meg a bioritmusát.

Forrás: hvg.hu