Lapszemle

Az erdő is zenél

Gyulaj Zrt. és a Balkan Fanatik! Mi az összefüggés az erdőgazdaság és a zenekar között? A Mi Erdőnk legújabb számában erre is fényt derítettünk Lepés Gáborral, a zenekar frontemberével készített interjúban.

youtube://v/QVwNWbXsBrc

A Mi Erdőnk idei harmadik száma a nyárhoz illően kifejezetten színesre sikeredett, nemcsak megjelenésében, de tartalmában is.

A jó időre való tekintettel ezúttal szerettük volna olvasóinkat kirándulásra sarkallni, amihez remek helyszínt kínál a Gyulaj Zrt. erdőgazdasága alá tartozó Tolnai-hegyhát.

A térségben a néprajzi, építészeti és történelmi értékekben gazdag települések története összefonódik. Ide az 1700-as években érkeztek az első német telepesek, akik néhány évtized alatt átformálták az itt található települések arculatát. A sváb építészeti emlékek felfedezésére kiváló kirándulóút a Tolnai Zöldút, melynek kiindulópontja Závod települése.

És ha már Gyulaj Zrt., akkor Balkan Fanatik! De mi az összefüggés az erdőgazdaság és a zenekar között? Legújabb számunkban erre is fényt derítettünk Lepés Gáborral, a zenekar frontemberével készített interjúban.

A Gyulaj Zrt. bemutatkozó filmjében ugyanis a zenekar Repülj Madár című nótája szólal meg a film aláfestéseként.

Ezt könnyedén végignézhetik és meghallgathatják az interjúba ágyazott QR-kód segítségével. Emellett az olvasók megismerhetik Lepés Gábor zenei pályafutását, hogy hogyan sikerült a legszebb magyar népdalokból egyedi elektronikus világzenét létrehoznia, miként vészelte át a Balkan Fanatik a pandémiát, valamint hogy milyen kapcsolata fűződik a frontembernek természethez.

És ha már természet, akkor kirándulás! Lapunk ezúttal is számos programot kínált az olvasóknak. Ha például a Börzsönyt választják úti célnak, érdemes felkeresni a Tóvik vendégházat a Magas-Börzsöny kapujában. Erdei konyha rovatunkban beszámolunk a vendégház adottságairól, fekvéséről, programkínálatáról, valamint egy gasztro túrára is elkalauzoljuk Önöket, a házias ízek és a vadételek birodalmába.

Forrás: A Mi Erdőnk