Hírek

Turizmus szakos hallgatók a Szalajka-völgyben

Az Eszterházy Károly Egyetem turizmus szakos hallgatói látogattak el a szilvásváradi Szalajka-völgybe, hogy közelebbről megismerjék a völgy turista csalogató természeti értékeit és a turisztikai szolgáltatásait.

Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita tanszékvezető által szervezett tanulmányúton több szervezet munkájába nyertek betekintést a hallgatók. Elsőként az EGERERDŐ Zrt. tevékenységét, ökoturisztikai fejlesztéseit, Dobre-Kecsmár Csaba, a társaság vezérigazgató-helyettese mutatta be. Kiemelte a Mátra és Bükk erdei szolgáltatásainak hálózati rendszerét, mely fejlesztése folyamatos.

Több európai uniós (KEOP, ÉMOP, GINOP), kormányzati és saját forrás felhasználásával valósultak/valósulnak meg a közjóléti fejlesztések, hogy az erdőbe látogatóknak még színvonalasabb szolgáltatásokban legyen részük.

Kovács László vasútüzemvezető az erdei kisvasút eredeti funkciójáról (faanyag szállítás) beszélt a fiataloknak, majd a kisvasúton megvalósuló pályázatokkal kapcsolatban osztotta meg gondolatait. Kisvonatozás után a tanulmányút a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának programjával zárult.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény