Mint elhangzott, az általuk útjára indított kezdeményezéssel a vadhúsfogyasztást szeretnék mind szélesebb körben népszerűsíteni. Ennek érdekében már
A sajtótájékoztató résztvevői kitértek arra is, a vadhús népszerűsítésére kedvező a pillanat, ugyanis ötven év után 2021-ben ismét megrendezésére kerül a Vadászati Világkiállítás, ami annak idején, 1971-ben jelentős hatással volt az ágazatra, megnőtt a vadhúsok iránti kereslet, s bíznak abban, hogy most is így lesz. Az emberek étkezési kultúrájának évszázadokon át jelentős része volt, a vadhúsból készült ételek egész sora, azonban már hosszú ideje egyre kevésbé, a perifériára szorultak, nemcsak hazánkban, de egész Európában.
Arra is felhívták a figyelmet, hogy
A vadhús fogyasztásában azonban Európában az utolsók között vagyunk, évente 6-7000 tonna vadhús kerül a piacra, az egy főre eső mennyiség negyven dekagramm. Miközben például Svédországban a lakosság 61 százaléka hetente legalább egyszer eszik vadhúsból készült ételt, négy százaléka pedig rendszeresen. Ott az egy főre eső vadhús mennyisége eléri az 1,7 kilogrammot.