Hírek

Hamarosan indul a kisvasúti szezon

Farsang után beköszöntött a nagyböjt időszaka, a tél csendességét felváltja a madárdalos, üde erdő. Itt-ott felbukkanó hófoltok emlékeztetnek a télre, de a tavasz vitathatatlan jöttét jelzik az előbújó virágok.

A turistautak változatos képet mutatnak, helyenként sarasak, csúszósak, de a déli oldalakon jól járhatók.

Tűzgyújtási tilalom

Országos tűzgyújtási tilalom van érvényben! Ennek ellenére Szilvásváradi Erdészet területén a héten már több alkalommal volt tűzeset, melyben több hektár erdő károsult!

Feltételezéseink szerint ezek oka szándékos gyújtogatás. Kérünk minden kirándulót, hogy fokozottan vigyázzon túrázása során az erdőre.

Még a kijelölt tűzrakó helyeken sem szabad tüzet gyújtani!!!

További információ: erdotuz.hu

Erdei munkák

Március hónapban még gőzerővel folyik a fakitermelés. Ha fakitermelés miatt lezárt útszakaszhoz érnek, kérjük tájékozódjanak a biztonságos áthaladásról. Akadályoztatás esetén vagy várják meg a biztonságos áthaladáshoz megfelelő munkafázist, vagy kerüljék ki az adott útszakaszt.

Jelentős mennyiségű faanyag van ilyenkor az erdei utak mentén készletezve. A farakatokra felmászni tilos és veszélyes.

Kisvasúti szezonnyitás

A kisvasútbarátoknak már csak pár napot kell türelmesnek lennie, hiszen március 15-étől újra közlekednek a vonatok az EGERERDŐ Zrt. mindhárom kisvasútján.

A kisvonatok programjairól és más EGERERDŐ Zrt. által szervezett nyilvános programokról elkészült a 2019 évi rendezvénynaptár. Már most érdemes felírni tavaszi, nyári programjainkat a családi naptárba!

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény