Hazánkban a vadászat virágzik, s ez kiváló lehetőséget ad arra is, hogy preparátoraink szakmailag fejlődjenek. Így például a tavaly Salzburgban megrendezett preparátor Európa-bajnokságon aranyérmet szereztünk a csontszekcióban egy viaskodó egerészölyveket bemutató preparátummal. Természetesen hagyományos vadásztrófeákban is gyönyörködhettünk, s mivel ma már egyre több az olyan magyar vadász, aki messzi idegenben járja a vadont, nem meglepő, hogy a világ távoli tájairól is láttunk általuk elejtett vadak trófeáit, nem is akármilyeneket.
Talpunkat így akár 45 fokos melegben is tarthatjuk, bár a komfortzóna általában 30-35 fok között van. Az okos talpbetét arról is ad információt, hogy pontosan hol járunk, és mennyi kalóriát égetünk.
A kutyakiállításon örvendetes volt látni a magyar vizslák nagy tömegeit – több száz állatot vonultattak föl. Ez is mutatja, hogy a fajta kiválóan megfelel a XXI. század kihívásainak, megállja a helyét munkakutyaként éppúgy, mint városi családi kedvencként. Pásztorkutyáink közül különösen sok mudit és pumit vonultattak fel, emellett kuvaszból, komondorból és pumiból is szép példányokat láthattunk. Ritkaságokat is felvonultattak a kutyabarátok: szarvasagár mellett egy igazi raritást, a Skye terriert. Ez a fajta Skóciában őshonos, de a hozzánk érkezett példány Finnországban látta meg a napvilágot.