Hírek

Városi vaddisznót videóztak Budapesten

Egy gyorsan terjedő internetes videó ráirányította a figyelmet, hogy egyre többször jelennek meg vaddisznók lakott területeken. Hétfő délután Budapesten, a III. kerület egyik forgalmas főútján futott egy vaddisznó. A városi vaddisznók egy része már nem csak betéved a házak közé, hanem itt is lakik, és lehet, hogy erdőt még sosem látott.

Meglepődött az autós, amikor a szembejövő sávban egy kifejlett vaddisznó tartott felé. Az esetről Ruzsnyák Rudolf rögzített egy felvételt mobiltelefonjával, Budapest III. kerületében, a Királyok útján.

Korábban valószínűleg ugyanezzel a vaddisznóval találkozhatott Papp Erika és a kutyája a Pók utcai lakótelepi parkban – hangzott el az M1 Híradójában.

Azok, akik találkoztak a vaddisznóval úgy gondolják, hogy vagy a Hajógyári szigetről, vagy egy közeli, elhagyatott területről jöhetett elő az állat. A Pilisi Parkerdő Zrt. és a Gödöllői Szent István Egyetem kutatása szerint egyre több vaddisznó költözik a városi, lakott területek elhagyott részeire.

A III. kerületi önkormányzat arra kéri azokat, akik vaddisznóval találkoznak, hogy ne közelítsék meg az állatot, és értesítsék a rendőrséget, akik szakemberek segítségével intézkedni tudnak.

 

Forrás: hirado.hu