Hírek

A rövidülő nappalok ellenére kellemes kiránduló idő várható

Mindenszentek napja emlékeztet minket, hogy itt van november, de az időjáráson ez nem érzékelhető, hiszen szokatlan meleg van. Akár 20 fokos nappali hőmérsékletben, sok napsütésben lesz részünk a hosszú hétvégén, de helyenként kisebb mennyiségű csapadék is előfordulhat a meteorológusok szerint.

A négy napos hétvégén az elhunyt szeretteinkről való megemlékezés mellett egy kis pihenés is belefér a családi programba, melynek helyszíne mi is lehetne más, mint egy csodás őszi erdő!

Vadász szemmel

A szarvasbikák után a muflon kosok vették át az „erdei küzdőteret”, hiszen elindult a muflonok üzekedése. A kosok hatalmas küzdelme, csigájuk egymásnak koppanása messze elhangzik az őszi erdőben, ahol egész nap keresik az ideális párt, nyájat.

Az óraátállítás miatt a kiránduláshoz alkalmas idő beszűkült, így az egyéni vadászatok sikerességének érdekében kérjük a kirándulókat, hogy csak 9 és 14 óra között tartózkodjanak az erdőben.

Novembertől az EGERERDŐ Zrt. vadászterületein elindulnak a társasvadászatok, melyek pontos helyszíneit, időpontjait a tásaság facebook oldalán teszik majd közzé, ezért célszerű őket követni.

Kisvonatok

Az erdei vonatok a hosszú hétvégén is menetrend szerint várják az utasokat. Holnap Szilvásváradon és Felsőtárkányban közlekednek a szerelvények, de péntekes már a Mátravasúton is utazhatnak a természetjárók.

A Mikulásjáratok programja elkészült és elérhető a facebookon. Ünnepi mesejátékok, krampuszok, Rudolf és persze a Mikulás mindenkit szeretettel vár! Már lehet jelentkezni az ünnepi járatokra!

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény