Hírek

Bíró Tamás és Micskei Vida kutyája volt a legügyesebb

Harmadik alkalommal rendezte meg az Országos Magyar Vadászkamara - a MEOESZ és a VADEX Mezőföldi Zrt. - közreműködésével a CACT Vizsla Főversenyt a Soponyai Ökoturisztikai Központban, ahol a legügyesebb kutyák és gazdájuk mérhették össze tudásukat.

A verseny a vizsla munkájának minden területét fölölelte, a teljesítendő feladatok között szerepelt például a cserkelés, elfektetés, vércsapa követése, dúvad-elhozás, vonszalék követése erdőben, vagy a viselkedés lőálláson hajtás közben.

Főversenyt Bíró Tamás nyerte Micskei Vida kutyával Fejér megyéből, a második helyezett Hári Csaba lett Erdőgyöngye Vadász Alfréd kutyával Veszprém megyéből, a harmadik helyen pedig Gombai Csaba végzett Fülöpi Fürjész Artus kutyájával Bács-Kiskun megyéből.

A rendezvénnyel a hagyományos vizslás vadászat sokszínűségét, kultúráját népszerűsítik a szervezők, illetve ezzek is szeretnék ösztönözni a speciális fajta kiképzését és használatát.

A kétnapos rendezvényt követő vasárnap a nagyközönséget is csalogató programokkal is készültek, a Főverseny látványos engedelmességi és elhozó versenyszámai mellett volt agárbemutató és agárfuttatás, íjászat, „Állati jó!” kisállat-bemutató, erdei iskolai foglalkozás.

A látogatók megtekinthették a Vizsla a mindentudó című  rajzpályázat alkotásaiból készült kiállítást, valamint a VADEX Mezőföldi Zrt. területén a 2018-as vadászati szezonban terítékre került trófeákat.

Forrás: vadex.hu/feol.hu