Hírek

A rossz idő ellenére is népszerű volt a NYÍRERDŐ Nap

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete a NYÍRERDŐ Napot a szabolcsi megyeszékhelyen. Szombaton a hűvös, borongós idő ellenére is sokan voltak a Sóstói-erdőben, az erdei tornapályánál lebonyolított programon: a Süni Futáson és a NYÍRERDŐ Családi Futáson összesen több mint 250-en vettek részt.

A legtöbb gyerek a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményéből teljesítette a 2018 méteres távot: 55-en futottak a versenyen. Az oktatási intézmény 100 ezer forint értékű fásítási ajándékot kap.

Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója köszöntőjében arról beszélt, hogy Magyarországon 22. alkalommal rendezik meg az Erdők Hetét, és ehhez kapcsolódik a NYÍRERDŐ Nap is. Úgy fogalmazott:

igyekeztek olyan programot összeállítani, hogy minden korosztály kellemes élményekkel, hasznos információkkal gazdagodjon.

A gyerekeket az előadások mellett kézműves foglalkozás, akadályverseny, madárgyűrűzés, lovas kocsizás, erdészeti és vadászati bemutató várta. Sok érdeklődőt vonzott a fakitermelő bemutató is, és aki akarta, rönkhajító versenyen bizonyíthatta erejét. A tombolán – egyebek mellett – tíz mázsa tűzifa is gazdára talált.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt. Sajtóközlemény