Hírek

Vajon kik nyerik a harmadik erdőismereti vetélkedőt?

Vajon tényleg növekedett az erdőterület Magyarországon az elmúlt évszázadban? A trianoni veszteség után hogyan erdősítették a fátlan területeket? Mit tehetnek a mai emberek az ország természeti örökségének gyarapításáért? Mindezekben a témákban elmélyülhetnek azok a középiskolások, akik jelentkeznek az Országos Erdészeti Egyesület Fedezd fel az örökséged! erdőismereti vetélkedőjére.

Az online megmérettetés október és november folyamán öt elméleti fordulóból áll, ezen kívül egy videót is kell készítenie a csapatoknak, A felkészülés alapja az Országos Erdészeti Egyesület ismeretterjesztő filmje, amely A növekvő erdők nyomában címmel az október 1-7. közötti Erdők Hete alkalmából jelenik meg.

A vetélkedőre az Erdők Hete végéig, 2018. október 8-ig lehet jelentkezni a háromfős csapat és a csapattagok nevének megadásával. Bővebb információk a vetelkedo.oee.hu oldalon vagy a verseny Facebook-oldalán (www.facebook.com/fedezdfel) olvashatók.

A jó hangulatú verseny végén az első három helyezett csapat tagjai értékes nyereményekkel gazdagodnak, az első tíz helyezett pedig erdőismereti programon vehet részt.

A Fedezd fel az örökséged! vetélkedőt harmadik alkalommal hirdeti meg az Országos Erdészeti Egyesület, a szaktárca támogatásával. 2016-ban a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium csapata vihette haza az első helyezettnek járó  jutalmat, míg 2018 tavaszán a sümegi Kisfaludy Sándor Gimnázium Borostyánok nevű csapata nyerte a megmérettetést.

A versennyel közös természeti kincsünk, a magyar erdők értékeire szeretnék fölhívni a fiatalok figyelmét.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu