Hírek

Egerben szabadon engedték Elemért, a denevért

Elemért, a denevért három hete találták meg a Baon.hu és a Petőfi Népe közös, kecskeméti, Bercsényi utcai szerkesztőségénél, a bejárat melletti falon csüngött, és órákig nem mozdult.

A szerkesztőségek munkatársai elkezdtek aggódni érte, hogy vajon nem történt-e valami baja, normális-e, hogy nem valami szűk, sötét, hanem egy védtelen, világos helyen pihen.

„Kissé tanácstalanok voltunk, jót teszünk-e vele, ha enni-­inni adunk neki. Úgyhogy végül biztos, ami biztos, felhívtuk a Kiskunsági Nemzeti Parkot (KNP) tanácsért.” – adták hírül a baon.hu munkatársai.

Az elmondottak alapján a szakemberek is úgy ítélték meg, Elemér nem lehet makkegészséges, így hamarosan érkezett Enyedi Róbert zoológiai referens, és elvitte a denevért. Nem sokkal később már közölte is a diagnózist:

Elemérnek megsérült a szárnya, de jó állapotban van, nem száradt ki.

A denevért valószínűleg elkaphatta egy macska vagy egy kutya, a szárnyon lévő zúzódás-törés jellege legalábbis erre utalt. Elemér viszont nem adta könnyen magát, visszaharaphatott, így sérült szárnnyal, de élve megúszta a kalandot.

Pénteken kaptuk az örömteli hírt a KNP-től, hogy a gondos ápolás, etetés hatására sokkal jobban lett és újra tudott repülni, így múlt hétvégén Egerben szabadon engedték a védett állatot.

Forrás: baon.hu