Hírek

Mindenki segíthet a görög erdők újraélesztésében

Az Országos Erdészeti Egyesület és a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége közös felhívást tett közzé a görög tűzvészben elpusztult erdők felújításának támogatására

A két szervezet is facsemeték beszerzésének támogatásával kívánja segíteni a Görögországban károsodott erdők újra ültetését, amelyhez az erdőgazdálkodók, erdőtulajdonosok, az erdőgazdálkodási szolgáltatásból élők, az erdővel foglalkozók, az erdőt szeretők adományait várja.

Az adományokat a Magyar Kormány támogatásával együtt a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatához juttatják el, amely megszervezi a facsemeték beszerzését és elültetését.

Az adományok az  OTP 11705008-20438153  számlaszámra utalhatók, a közlemény rovatban  a „görög erdőtűz” feltüntetésével.

Az idén júliusban napokon át pusztító görögországi tűz mindent vitt, ami az útjába került, parkoló autókból is csak fémalkatrészek maradtak meg a lángok eloltása után. A tragédia 93 halálos áldozatot követelt, a környező erdők gyakorlatilag hamuvá égtek.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu