Hírek

Marad a forróság, de az erdőkben hűvösebb van: irány kirándulni, akár kisvonattal is

Folytatódik a kánikula, de szombaton helyi zivatarokra is lehet számítani. A 30 fok feletti hőmérséklet folytatódik a jövő héten. A nagy melegben is érdemes az erdőben kirándulni, hiszen a fák árnyéka és a patakok hűsítő környezete jó pár fokkal alacsonyabb hőmérsékletet eredményez, mint a városokban és a standokon.

Kisvonatok

Az egy hónapja indult fejlesztés jó ütemben halad a Mátravasúton. Lajosházától Fűtőház megállóig a kivitelező már felszedte a síneket és a talpfákat. A megújult ágyazatra pedig elkezdték az új talpfák beépítését, melyre nagyobb teherbírású sínek fognak kerülni, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb legyen a jövőben a kisvonatozás. A felújítás 638 millió forint kormányzati támogatásból valósul meg. Bővebben: http://gyongyostv.hu/36773-jol-halad-3/ linken.

A felújítandó vasúti pálya kivitelével a többi vonalon a hétvégén is lehet utazni.

Szilvásváradon a kisvasút Fatelep indítóállomásán párafüggöny várja az utasokat, hogy a tikkasztó melegben történő pár perces várakozást még könnyebb legyen elviselni.

Programok

Augusztus második hétvégéjén is sok színes program csalogatja a turistákat a térségbe. Egerben a vár falai között rendezik meg a XXIII. Végvári Vigasságok történelmi fesztivált. Gyöngyösön vasárnap zárul a város egyik legnagyobb folklór programja, a XVIII. Gyöngy fesztivál. A falvakban is több családi programra várják az érdeklődőket, például Cserépfaluban a Napra-néző gasztronómiai rendezvényre, falunapra és lovasprogramra. Felsőtárkányban a Bükk-Kapu Trail®-en vehetnek részt a hegyi futás szerelmesei szombaton.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közlemény