Hírek

Nyárias meleg, számtalan programlehetőség

Forró nyári melegre lehet számítani a hétvégén, akár 35 fok felé is emelkedhet a hőmérséklet. A szikrázó napsütésben a forróságot csillapítja a fák árnyéka, a levelekkel játszadozó szellő és a patakok, források hűsítő vize. Az időjárásnak megfelelő ruházatban, zárt cipőben, megfelelő mennyiségű vízzel, élelemmel ellátva bátran induljanak útnak, az erdő ezen a hétvégén is vár mindenkit!

Erdész szemmel

A fiatal erdők ápolása a nyár egyik legfontosabb feladata, hogy a gyorsabban növekvő gyomkonkurenciától kiszabaduljon a pár centis facsemete. Ezt a munkát hegyvidéken kizárólagosan kézi erővel végzik az erdőműveléssel foglalkozó vállalkozók. Mivel a fiatal erdőkben nincsenek árnyékot adó fák, így a munkások a tűző napon végzik igen nehéz munkájukat és csemetéről csemetére haladnak a gyom levágásában. Ebben az évben a rengeteg darázs is veszélyt jelent az erdei munkásokra.

Kisvasút, rétes, kerékpáros maraton – Felsőtárkány 2018. augusztus 4.

Szombaton, augusztus 4-én rendezi meg az EGERERDŐ Zrt. a Kisvasutak Napját Felsőtárkányban, ahová szeretettel várják a kisvasútbarát családokat. A ünnepi járatok 10.50, 12.50, 14.05 indulással szállítják az utasokat a végállomásig, ahol népzenével fűszerezett programon vehetnek részt.

A Gajdos Zenekar tagja, Okos Tibor és Kerekes-Polgár Lilla népzenei családi foglalkozásokkal várja a gyerekeket. Emellett a kicsik még népi játékokat is kipróbálhatnak az erdő árnyékában. A kisvasúti programot mindenképpen érdemes összekötni a Felsőtárkányi Rétesnapok kavalkádjával, ahol helyben készült finom réteseket kóstolhatnak az üres hasú vendégek.

Vasárnap a kerékpározás szerelmeseit is várják a községbe a XVIII. Bükki Hegyikerékpáros Maratonra.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény